Duurzaam beleggen

binckgroenbeleggen

Wilt u beleggen én bijdragen aan een betere toekomst? Met beleggen in een groen fonds bouwt u aan uw eigen vermogen én aan een schone toekomst.

Duurzaam beleggen
Duurzaam beleggen zit in de lift. Toch is duurzaam beleggen geen wondermiddel. Duurzame fondsen investeren in bedrijven die zich inspannen voor een schone toekomst. Bijvoorbeeld omdat ze CO2-uitstoot beperken. Of omdat ze nieuwe, schone technologie ontwikkelen. Zwaar vervuilende bedrijven worden uitgesloten.

Duurzaam rendement
Duurzame beleggingsfondsen presteren minstens even goed als traditionele fondsen. Logisch. Want bedrijven die rekening houden met zaken als milieu, hebben hun bedrijfsvoering vaak goed op orde, zijn efficient en kennen minder verspilling. Maar ook hier geldt, uw belegging kan minder waard worden.

Belastingvoordeel

Goed nieuws! De Nederlandse overheid stimuleert ook in 2017 beleggen in een selectie fondsen die goed zijn voor het milieu. Zo betaalt u geen vermogensbelasting over (een deel van) uw geld dat u in een Groenfonds heeft belegd. Uiteraard biedt Binck fondsen met een belastingvoordeel. 

Wat zijn de criteria om duurzaam beleggen?

Om te bepalen wat duurzame fondsen zijn, werken we samen met de Vereniging Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Deze vereniging monitort voor ons welke fondsen duurzaam zijn, en zij vergelijken hun lijst met duurzame fondsen elk jaar met ons assortiment. Zo weten wij precies wat volgens de normen van de VBDO duurzame fondsen zijn.

groenfondsen