beleggen in bitcoins

Virtuele Valuta, de toekomst van het betaalverkeer?
Sinds kort kunnen de klanten van Alex ook via de beurs beleggen in virtuele valuta. De Bitcoin is nu namelijk als Exchange Traded Note (ETN) via de beurs te verhandelen.


Dus als u toekomst ziet in dit digitale betaalmiddel, dan kunt u op een eenvoudige wijze daarin beleggen, zonder dus zelf direct deze crypto-currency te moeten aanschaffen. Er zijn bij Alex een aantal mogelijkheden om in de Bitcoin te investeren, hieronder treft u de resultaten:
resultsbitcoin

Bitcoin Tracker One
Van deze mogelijkheden zal ik er één uitlichten, de Bitcoin Tracker One, welke zowel in Zweedse kronen (SEK) en euro’s (EUR) beschikbaar is. Deze tracker is op Stockholm genoteerd, de euro-variant heeft als ISIN-code SE0007525332, de uitgevende instelling is fondsenhuis XBT Provider en de tracker heeft een kostenratio van 2,5% per jaar.

Deze tracker heeft verder een ratio van 20 wat betekent dat bij een Bitcoinprijs van 2400 dollar de waarde van de tracker 20 maal lager is, dus 120 dollar en dat dan teruggerekend naar euro’s en gecorrigeerd met de kosten. Momenteel (29 juni 2017) noteert de koers van de Bitcoin rond de $ 2.530 bij een euro/dollar-koers van 1,1412. De tracker noteert 110,50 euro.

Trackers, hoe zit dat ook al weer?
In mijn eerdere columns heb ik een reeks geschreven over de werking van trackers en hoe deze toe te passen in een beleggingsportefeuille, deze columns kunt u op onze website teruglezen.

Net als een Exchange Traded Fund (ETF) volgt een Exchange Traded Note (ETN) ook een onderliggende waarde, maar er zijn wel een aantal verschillen. Zo heeft de ETN een aantal overeenkomsten met een obligatie waardoor u meer afhankelijk bent van de kredietwaardigheid van de uitgevende instelling.

Conclusie
Met de komst van deze ETN is het mogelijk geworden om via de beurs indirect in Bitcoins te beleggen. Heeft u vertrouwen in deze vorm van betaalverkeer, dan is dat een interessante manier om geld te verdienen zonder dat u zelf deze Bitcoin moet verwerven. Met het grillige koersverloop en het onbekende karakter van deze belegging hoort dit wel in het speculatieve gedeelte van een beleggingsportefeuille thuis. Om orders via uw Alex-rekening te plaatsen kunt u onze website, onze handelsapplicatie Alex Plus en onze App gebruiken. En uiteraard kunt via het Alex Beleggerscentrum in Marbella telefonische orders doorgeven. De volgende column zal ik een andere tracker behandelen, wederom met een verassende onderliggende waarde!

bitcoins