Daarom Alex

Wat maakt Alex zo uniek?

Alex is eigenlijk een goed huwelijk tussen mens en techniek. De beleggingsstrategie van ons investment team wordt vertaald naar onze volautomatische computersystemen. Die analyseren elke dag wat er op de beurs gebeurt. Daar komen adviezen uit, die ook weer door onze systemen worden bekeken en gecheckt. Zo neemt Alex dus beslissingen op basis van koersdata uit de markt en hoeft u nooit bang te zijn voor een van de grote valkuilen van beleggers: emotie.

Actief beheer

Wij geloven in actief beheer. Dat betekent dat we niet een aandeel kopen en wachten tot het meer waard wordt, maar aandelen aan- en verkopen als we denken dat dat nodig is. U kunt dus best veel transacties van ons verwachten. Zien we een veelbelovend aandeel dat bij uw profiel past? Dan kopen we dat aandeel en zetten het in uw portefeuille. Alex analyseert geen jaarverslagen en openbare mededelingen van bedrijven. We voeren dus geen fundamentele analyse uit, maar baseren onze beslissingen op data uit het verleden en het koersverloop.

Elke dag evalueren

Alex maakt een persoonlijk beleggingsplan voor u en bouwt aan de hand daarvan uw individuele portefeuille op. Onze systemen rekenen elke dag uw portefeuille bij Alex helemaal door om de vervolgstappen te bepalen. We verkopen dan bijvoorbeeld een aandeel en kopen een ander aandeel aan. Of we steken het geld in minder risicovolle obligatietrackers.

Waar beleggen we in

We beleggen in een selectie van 2.500 Europese (euro- en niet-eurolanden) en Amerikaanse aandelen en obligatietrackers. Zoals u hieronder ziet, kunnen de meeste portefeuilles voor 100% uit aandelen bestaan. We proberen zoveel mogelijk in aandelen te beleggen, omdat dat in de regel het hoogste rendement oplevert. De precieze samenstelling verschilt per individuele portefeuille en kan variëren terwijl u klant bij ons bent.

Uiteraard beleggen we duurzaam. Klik hier om daar meer over te lezen.

Altijd op de hoogte

Via PC, tablet of uw mobiel volgt u de aan- en verkopen binnen uw portefeuille op het moment dat u het uitkomt.Met uw persoonlijke inloggegevens kunt u online (op www.alex.nl) of via de mobiele app 24/7 uw portefeuille en de behaalde rendementen bekijken.

Uw geld is veilig

Alex is onderdeel van Binckbank N.V., een bank die geen risicovolle bedrijfsactiviteiten heeft en jaar op jaar een gezonde winst maakt. Uw geld en effecten worden wettelijk beschermd.

Mocht BinckBank N.V. failliet gaan, dan staan de beleggingen nog steeds op uw eigen naam. Voor Euronext-aandelen en obligatietrackers is dat geregeld in de Wet op het Giraal Effectenverkeer. Aandelen die op andere beurzen verhandeld zijn, worden bewaard in het Bewaarbedrijf van BinckBank B.V. Bij een eventueel faillissement van BinckBank N.V. blijven de aandelen op deze manier dus buiten de boedel en kunt u ze zonder problemen overboeken naar een andere bank.

BinckBank N.V. (en dus ook Alex) valt onder het Nederlands Depositogarantiestelsel. Dat garandeert particuliere geldtegoeden tot een maximum van € 100.000 per persoon. Staat uw rekening op naam van twee personen? Dan is dat dus in totaal € 200.000. Het Depositogarantiestelsel geldt voor kasgeld op beleggings- of spaarrekeningen, niet op de beleggingen zelf. Dat is toch een fijn idee als u net geld heeft gestort. Let op: BinckBank N.V. gebruikt twee merknamen: Alex Vermogensbank en Binck. Als u zaken doet met beide merken, telt u de openstaande tegoeden bij elkaar op bij een eventuele uitvoering van het Depositogarantiestelsel, maar geldt de dekking nog steeds maar tot € 100.000 per particulier. Twee banken = dus helaas maar één keer dekking.

Uw persoonlijk beleggingsplan

We beleggen uw geld op basis van uw individuele beleggingsplan. Met dit plan kunnen we op maat voor u beleggen met precies de risico’s die u kunt en wilt nemen.

 

Om een persoonlijk beleggingsplan te kunnen maken, hebben we uw antwoorden op onze profielvragen nodig. Hoeveel risico wilt u bijvoorbeeld nemen? Wat is uw financiële situatie en wat heeft u als doel? De antwoorden die u geeft in de online vragenlijst bepalen uw beleggingsprofiel: Defensief, Behoedzaam, Offensief, Speculatief of Zeer speculatief. Verder vragen we naar uw beleggingsdoel(en). Het beleggingsprofiel en uw beleggingsdoel(en) bepalen samen uw individuele beleggingsplan. Elk beleggingsplan is dus uniek.

Ieder jaar vragen we u om uw beleggingsplan door te lopen en de vragen opnieuw te beantwoorden. Zo weet u zeker dat het beleggingsplan en uw persoonlijke situatie nog steeds goed bij elkaar passen.

 

Stoppen wanneer u wilt

Heeft u uw beleggingsdoel bereikt of heeft u uw geld nodig? Bent u ontevreden over ons? U kunt op ieder moment stoppen, zonder kosten.

Beleggen werkt vooral op de middellange en lange termijn. Pas na 5 jaar, kunnen we echt een gedegen uitspraak doen over uw rendement. We adviseren dus een beleggingshorizon van minimaal 5 jaar.

Wilt u uw rekening opzeggen? Dan kan dat snel en eenvoudig. Voor overboekingen naar uw tegenrekening kunt u bellen met het team van Alex (+34 952 924 011). Wij zorgen ervoor dat het geld meestal binnen 3 beursdagen op uw tegenrekening staat.Wilt u meer informatie?


Meer toelichting over laten beleggen van uw vermogen vindt u in onze startbox. Maar u kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met ons team via +34 952 924 011.

Beleggen brengt risico’s met zich mee die niet bij sparen voorkomen. Uw inleg kan verloren gaan.
De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.