Beleggen met technische analyse

Om te kunnen bepalen wat het beste koopmoment is voor bijvoorbeeld een aandeel, kunt u gebruik maken van signalen die u met behulp van Technische Analyse kunt berekenen. Door te kijken naar trends (Visuele Technische Analyse) kunt u snel een bepaalde richting herkennen en bijvoorbeeld een koersdoel bepalen. Stel u wilt in de Dow Jones beleggen, bijvoorbeeld via een tracker. In dit voorbeeld ziet u de grafiek van de Dow Jones van 18 september 2015 tot aan 21 juni 2016. Daar hebben we als indicator de Dual Moving Average (10,30) toegepast. De groene lijn is het koersverloop, de gele lijn het MA (10) en de blauwe het MA (30). U ziet met de rode pijlen de verkoopsignalen en de groene pijlen de instapsignalen, met daar bij geschreven de nummers.

grafiek-techan

Zou u op basis van deze indicator zijn gaan beleggen in de Dow Jones,  dan zou voor u de eerste actie bij pijl 1 (aankoop) zijn geweest bij een koers van 17000 punten, om vervolgens bij pijl 2 (17500 punten) te verkopen. Bij 3 stapt u weer in (16400 punten)  en verkoopt bij 4 op 17700 punten. Uw laatste actie tot op heden (21 juni 2016) is aankoop op 17900 punten. Deze laatste positie staat nu ongeveer op een min van 100 punten, de eerdere transacties hebben een winst van 500 + 1300 = 1800 punten opgeleverd, al met al een rendemente van ongeveer 10%.

In dit voorbeeld gebruiken we de verkoopsignalen om de bestaande positie te sluiten, maar uiteraard kunt u dit signaal ook gebruiken om op een daling in te spelen (short gaan). Om deze vervolgens te sluiten bij een nieuwe koopsignaal, waarbij u meteen long gaat.

Heeft u interesse om samen met ons met behulp van Technische Analyse de in- en uitstapmomenten toe te passen op uw huidige portefeuille, neem gerust contact op met het team van Alex Spanje & Portugal. Samen zullen wij dan uw posities doorlopen en analyseren wat uw beste opties zijn.

Gebruik maken van technische analyse

by Femke Utrecht | jul 09, 2016
Om te kunnen bepalen wat het beste koopmoment is voor bijvoorbeeld een aandeel, kunt u gebruik maken van signalen die u met behulp van Technische Analyse kunt berekenen. Door te kijken naar trends (Visuele Technische Analyse) kunt u snel een bepaalde richting herkennen en bijvoorbeeld een koersdoel bepalen.

Lees verder