Hoe veilig is het

img_veiligheid_newHoe veilig is het

Het is altijd verstandig uw vermogen bij een veilige bank onder te brengen. Alex is een verstandige en verantwoorde keus. Wij zorgen dat u veilig en goed kunt beleggen. We leggen u graag uit hoe dat zit.

Een solide bedrijf

Sinds 2008 is Alex onderdeel van BinckBank N.V., een Nederlandse onderneming met een beursnotering op Euronext Amsterdam. BinckBank N.V. maakt jaar op jaar een gezonde winst en heeft een goede solvabiliteit. BinckBank staat achter ons, maar laat ons ook vrij om te doen waar we het beste in zijn: beleggen toegankelijk maken voor iedereen, met begrijpelijke producten zonder kleine lettertjes.

Geen risicovolle bedrijfsactiviteiten

Binckbank heeft geen risicovolle bedrijfsactiviteiten, zoals bedrijfs- en persoonlijke leningen.

Goed beschermde rechten

Mocht BinckBank N.V. failliet gaan dan zijn uw effecten beschermd. Voor een gedeelte van de effecten is dat geregeld in de Wet op het Giraal Effectenverkeer, een ander gedeelte wordt bewaard door Bewaarbedrijf BinckBank B.V. Op deze manier blijven uw effecten dus buiten de failliete boedel en kunt u ze zonder problemen overboeken naar (het bewaarbedrijf van) een andere bank.

Bescherming van uw geld via het depositogarantiestelsel DNB

BinckBank N.V. (en dus ook Alex), valt onder het Nederlands Depositogarantiestelsel. Dat garandeert particuliere geldtegoeden tot een maximum van € 100.000 per persoon per bank . Staat uw rekening op naam van twee personen? Dan kunnen beide personen aanspraak maken op de maximale bescherming van € 100.000. Het Depositogarantiestelsel geldt voor kasgeld op beleggings- of spaarrekeningen, niet op de beleggingen zelf. 

Let op: BinckBank N.V. gebruikt twee merknamen: Alex Vermogensbank en Binck. 
Als u een rekening aanhoudt bij beide merken, dan telt u de openstaande tegoeden van de rekeningen bij elkaar op bij een eventuele uitvoering van het Depositogarantiestelsel, maar geldt de dekking nog steeds maar tot € 100.000. 

Toezichthouder AFM

Als bank vallen we onder het toezicht van DNB (De Nederlandsche Bank). Verder moeten we ons houden aan de regels en voorschriften waarop de AFM (de Autoriteit Financiële Markten) toezicht houdt. De AFM houdt toezicht op het gedrag van beleggingsondernemingen, de manier waarop ze de wet en regels naleven en ziet erop toe of consumenten duidelijke en eerlijke informatie krijgen. Precies wat wij zelf dus ook willen.

Heeft u vragen?

Wij zijn u graag van dienst en beantwoorden al uw vragen zo snel en volledig mogelijk. De deskundige servicedesk van Alex is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 18.00 uur. Neem gerust contact met ons op via +34 952 924 011 of stuur een e-mail naar info@alexspanje.com