Vragen?

Binnenkort ontvangt u meer informatie over het overgaan naar BinckBank. We kunnen ons voorstellen dat u op dit moment al vragen heeft. Deze beantwoorden we graag voor u. Zo ziet u hieronder wat u kunt verwachten en hoe we u zo goed mogelijk ondersteunen.

1. Stopt BinckBank met het merk Alex?

Ja, maar stoppen is niet het goede woord. De dienstverlening die u gewend bent, die blijft. Maar de naam Alex gaat verdwijnen. Alex maakt sinds 2008 onderdeel uit van BinckBank. De afgelopen jaren heeft u wellicht al kennis gemaakt met initiatieven, acties en de dienstverlening van BinckBank. Door samen, onder 1 naam verder te gaan, kunnen wij sneller innoveren en u simpelweg nog beter van dienst zijn.

2. Waarom is dit goed nieuws?

U zult merken dat BinckBank een uitstekende partner is waar u van op aankunt. Bovendien heeft u straks via één bank toegang tot Zelf Beleggen, Laten Beleggen, Pensioenbeleggen én Sparen. Stuk voor stuk uitstekende diensten voor als u aan uw financiële doelen en dromen wilt werken.

3. Wat verandert er voor mij?

Voorlopig verandert er voor u niets. Pas nadat u persoonlijk bent geïnformeerd, kunt u gebruik maken van de dienstverlening van BinckBank. De platformen van BinckBank zijn vrijwel identiek aan uw vertrouwde Alex omgeving.

4. Blijven mijn tarieven bij BinckBank hetzelfde?

Op dit moment zijn de tarieven van Alex en BinckBank verschillend. U ontvangt binnenkort een email met wat dit voor u betekent en wat de nieuwe tarieven worden. Wij baseren ons daarbij op uw handelsgedrag van eerste helft 2018 en uw huidige tarieven bij Alex. Wij houden u zoals beloofd uiteraard op de hoogte.

5. In hoeverre passen de merken Alex en BinckBank bij elkaar?

Beide merken zijn ooit begonnen om de beleggingsmarkt toegankelijk te maken voor particulieren. Dit lukte door buiten de gebaande paden te denken en onafhankelijk te zijn van de grootbanken. Voor vermogensopbouw kunnen BinckBank en Alex samen een breed pakket bieden voor vermogensgroei. En dat maakt dat de merken nu samengaan onder de naam BinckBank.

6. Kan ik experts zoals Hans Oudshoorn en Sem van Berkel blijven volgen?

Ja! De vertrouwde Alex gezichten zoals die van Hans en Sem verhuizen met u mee naar BinckBank. Ook na de overgang heeft u toegang tot de Binck Academy - met beleggerstrainers Hans Oudshoorn en Peter Siks. Ook de relatiemanagers en de medewerkers van de Alex Servicedesk verhuizen met u mee.

7. Kan ik met mijn huidige gebruikersnaam en wachtwoord van Alex nu al bij BinckBank inloggen?

Nu nog niet, dat kan nadat u persoonlijk bent geïnformeerd over de datum waarop u over gaat naar BinckBank. U zult een melding en link op de Alex inlogpagina zien dat u voortaan kunt inloggen via de BinckBank inlogpagina. Met uw huidige gebruikersnaam en wachtwoord.

8. Blijven mijn Alex gegevens wel zichtbaar? Zoals rendementen, jaaropgaves, afschriften, dagafschriften, mutaties, enz?

Jazeker, dat is wel zo fijn. Aan uw rekeningnummer, rekeninghistorie, behaalde rendementen, jaaroverzicht, portefeuilleoverzicht en rekeninginstellingen verandert niets.

9. Waarom gaat niet iedereen in 1 keer over?

Wij pakken de overgang met veel zorg aan omdat het zeer complex is. Elke klant is uniek. Dit komt door productcombinaties, het brede productaanbod dat wij bieden en het verschil tussen zakelijke en particuliere klanten. Daarom gaan we zorgvuldig en stapsgewijs te werk. Dit betekent dat u per rekening, persoonlijk bericht ontvangt wat deze overgang voor u betekent.

10. Wat betekent dit voor het Depositogarantiestelsel voor mijn Alex rekeningen, nu ze worden omgezet naar BinckBank?

Alex valt onder de bankvergunning van BinckBank dus dat blijft hetzelfde. De garantie van € 100.000 per rekeninghouder blijft ook bij BinckBank bestaan. Lees hier meer over het Depositogarantiestelsel.

11. Blijven de telefoonnummers hetzelfde? Naar welk e-mailadres kan ik mijn vragen sturen?

Met vragen kunt u nog het vertrouwde Alex nummer +34 952 924 011 gebruiken. Net als het Alex e-mailadres info@alexspanje.com.

12. Ik heb een vast aanspreekpunt bij Alex, blijft dit ook mijn aanspreekpunt bij BinckBank?

Jazeker. Alle Servicedesk medewerkers en relatiemanagers blijven voor u beschikbaar en verhuizen met u mee naar BinckBank.

13. Moet ik nu de Binck app downloaden en koppelen?

Ja, als u de Alex app gebruikte wel. De app van Alex is namelijk niet meer werkzaam zodra u over bent naar BinckBank. De app van BinckBank kunt u gratis downloaden via de iTunes Store en Google Play.

14. Waar komt de naam Binck eigenlijk vandaan?

BinckBank is een Amsterdams bedrijf met een Rotterdamse mentaliteit. Dat ziet u direct terug in onze naam. Binck is afkomstig van ketelbinkie. 
In de tijd dat de mannen van staal waren en de boten van hout, was het ketelbinkie het manusje-van-alles op een schip. Hij knapte de klussen op. Zonder te morren. Deze scheepsjongen was niet de belangrijkste op het schip, maar wel onmisbaar. BinckBank spiegelt zich graag aan de mentaliteit van het ketelbinkie. Hardwerkend, dienstbaar, nuchter en handen uit te mouwen. Alles voor jouw Onafhankelijkheid.